Fiziksel Analiz Laboratuvarı ilk olarak ‘Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet Tayini’ analizi ile TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir. Daha sonra Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Rutubet, Kırılma indisi ve Özgül ağırlık olmak üzere 3 metot için akreditasyon ve kapsam genişletme çalışmalarını başarı ile gerçekleştirmiştir. Laboratuvarımız analiz sonuçlarının güvenilirliğini ve doğruluğunu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ve BİPEA gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol etmekte olup, sonuçlarda da %100 başarı ile aralıklar içinde kalınmaktadır.
Hızla gelişen gıda sanayi içinde, her yıl analiz çeşitliliğini en güvenilir şekilde artırmak ve analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır.
Fiziksel Analiz laboratuvarında başlıca aşağıdaki analizler yapılmaktadır.